Vecka 2

Hej!

Nu har vi jobbat oss igenom vårterminens första vecka! Det är så roligt att vara tillbaka på skolan igen och få vara tillsammans med era godingar. Alla verkar vara nöjda med jullovet och batterierna är laddade, så nu är vi redo för många nya uppgifter och mycket lärande.

Under veckan har vi skrivit brev. Först skrev vi ett gemensamt låtsasbrev till en låtsasklass. Sedan skrev vi brev i par till kökspersonalen på Attmarhem. Idag lämnade vi över dessa, så nu får vi se om vi får något svar. Vi har också skrivit brev till klasskamrater. Då skrev vi enskilt. Vi har också tittat på en film om vattnets olika former; fast, flytande och gas. Efteråt pratade vi om olika begrepp som kommit upp och sedan illustrerade vi begreppen.

Nu finns terminens första Grej of the day-ledtråd på bloggen, så kom ihåg att kommentera.

Igår hade barnen med sig sin sv-läxa hem. Vi har några veckor med läs- och skrivläxa som innan höstlovet. Återkommer när vi ändrar. Vi fortsätter även med lite additions- och subtraktionsträning. Jättebra om det blir något tillfälle att träna lite hemma också.

På onsdagens multipass har vi nu en period med valbara aktiviteter; skridskor, röris, promenad och soliga backen. Ska man vara i soliga backen så måste man ha med sig något att åka på och hjälm. Ska man åka skridskor så behöver man ha med sig skridskor och hjälm. Det finns ett antal låneskridskor på skolan, så det finns möjlighet att låna om man skulle vilja åka, men inte har egna. Valet gör man dagen innan!

Kom ihåg att ha en påse med gympakläder och handduk hängandes på skolan eftersom det av olika anledningar inte går att åka skridskor.

Nästa vecka (v.3):

Måndag:

Tisdag:      Grej of the day-boken till skolan

Idrott/skridskor

Onsdag:     Sv-läxa till  skolan

Mobibblan kommer

Multipass

Torsdag:    Idrott/skridskor

Fredag:      Skolskogen

Hoppas att alla får en trevlig helg!

/Jeanette


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *