Vecka 3

Hej!

Oj, vad mycket snö! Barnen har jätteskoj i alla stora snöhögar, men det är inte lika roligt när det är skridskodags och planen är full med snö. Förhoppningsvis är den skottad till nästa vecka. Kom ihåg att ha en påse med gympakläder och handduk hängandes på skolan.

Under veckan har vi lärt oss några olika saker om judendomen. Vi har också läst skapelseberättelsen. I vårt kvarter Marmen så finns det några familjer som har en familjemedlem med judiskt påbrå och då fanns det önskemål om att få dela med sig om den judiska religionen för resten av de boende. Vi har skrivit del ett på en ny saga och gjort en illustration till. Vi skriver sagorna i par. Vi har också gjort tanketavlor med olika subtraktioner. Idag har vi räknat dessa subtraktioner med omgruppering.

Kom ihåg att kommentera Grej of the day!

På onsdagens multipass fortsätter vi perioden med valbara aktiviteter; skridskor, röris, promenad och soliga backen. Ska man vara i soliga backen så måste man ha med sig något att åka på och hjälm. Ska man åka skridskor så behöver man ha med sig skridskor och hjälm. Det finns ett antal låneskridskor på skolan, så det finns möjlighet att låna om man skulle vilja åka, men inte har egna. Valet gör man dagen innan!

Nästa vecka (v.4):

Måndag:

Tisdag:       Grej of the day-boken till skolan

Idrott/skridskor

Onsdag:      Sv-läxa till  skolan

Multipass

Torsdag:     Idrott/skridskor

Fredag:      Skolskogen

Jag önskar er alla en toppenhelg!

/Jeanette


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *