Vecka 4

Hejsan!

Idag kom vi äntligen iväg till skolskogen! Vi gjorde upp eld. Sedan la vi en snöklump i en kaffekittel som vi satte över elden. Snöklumpen blev till vatten och när vattnet kokade kunde vi se ånga på locket. Vi repeterade vattnets olika former: fast, flytande och gas. Ullis bjöd oss alla på det hon hade kvar av julen; en jättegod pepparkaka!

Under veckan har vi jobbat med vargen, som var förra veckans ”Grej of the day”. Vi har läst en artikel, lyssnat på en sång, tittat på en debatt från Nyhetsmorgon och läst sagan om Rödluvan och vargen. Det blev många olika slags texter om vargen. Efter varje text har vi gemensamt sammanfattat och pratat. När vi var färdiga med alla texter så funderade vi över vad som var sant, vad ska vi tro på och vad tycker jag själv efter att ha tagit del av dessa texter. Det blev flera bra textsamtal. På matten har vi jobbat med rimlighet och pratat om vad som är rimligt i olika situationer. Vi har också jobbat en del med sedlar och mynt. Pratat om värdet av olika summor. Vi har också visat tal med olika sedlar och mynt.

Kom ihåg att kommentera Grej of the day!

Under vecka 6 och 7 blir alla inbjudna till utvecklingssamtal med sina barn. I slutet av nästa vecka kommer det att finnas omdömen i ämnena på Skola på webben. Jag vill att ni tar del av dessa innan ni kommer på samtal.

Nästa vecka (v.5):

Måndag:

Tisdag:       Grej of the day-boken till skolan

Idrott/skridskor (gympakläder i reserv)

Onsdag:      Sv-läxa till  skolan

Multipass (ta med utrustning till vald aktivitet)

Torsdag:    Idrott/skridskor (gympakläder i reserv)

Fredag:

Trevlig helg önskar jag er alla!

/Jeanette


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *