Vecka 49

Hej alla föräldrar!

Under veckan har våra kartonger fyllts på med människor och djur! Vi fortsätter också med den spännande berättelsen om rövarflickan Lea och alla som hon möter. Vi längtar redan till nästa lästillfälle!

Kom ihåg att öppna luckorna på faddrarnas julkalender och att kommentera Grej of the day.

På måndag ska det sista läsprotokollet lämnas in, för den här gången. Det är flera av barnen som har frågat om de kan få fortsätta med läsprotokoll och det är naturligtvis okej. Så kommer det hem ett läsprotokoll på måndag, så har barnen tagit det helt frivilligt. Jätteroligt säger jag!

Några veckor framöver kommer vi att ha matteläxa som blir att träna huvudräkning. Det kan man göra på olika sätt. Vi har tittat gemensamt på www.kunskapsstjärnan.se och visat hur man kan träna där. Man kan öva flera gånger på ett antal uppgifter som finns på papperet som barnen fick med sig hem idag. Föräldrar eller syskon kan säga tal och barnen räknar i huvudet. Ja, det var några förslag. Träna på! Vill man ha fler träningspapper så är det bara att säga till! Vi tävlar mot oss själva här på skolan för att se att vi blir duktigare och duktigare!

På onsdag är det dags för Luciadagen. I år är det våra faddrar som ansvarar för luciafirandet. Vi ser fram emot en stämningsfull stund i gy-salen kl 08:30 då Lucia kommer med sitt tåg. Efteråt fikar vi och har lite mys i klassrummet.

Nästa vecka (v.50):

Måndag:     Läsprotokoll till skolan

Tisdag:       Grej of the day-boken till skolan

Idrott (innekläder och handduk)

Onsdag:      Luciafirande med Luciatåg och fika

Multipass

Torsdag:    Idrott (innekläder och handduk)

Fredag:

En trevlig decemberhelg med mycket mys önskar jag er alla!

/Jeanette


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *