Vecka 6

Hej!

Idag har våra sagor fått en titel. Vi har också gjort en framsida till boken, så nu ska den bara sättas ihop. Nästa vecka ska vi redovisa våra sagor för varandra. Spännande!

Under veckan har vi uppmärksammat Samernas nationaldag. Vi har tittat på film, läst en faktatext och en debattartikel. Vi har också lyssnat när en same jojkade. På matten har vi gjort mätningar; längd, vikt och temperatur. Idag har vi gjort ett linjediagram över temperaturen de senaste fyra veckorna.

Kom ihåg att kommentera Grej of the day!

På onsdag åker vi till Sundsvall för att titta på en föreställning med Nordiska Kammarorkestern. Vi åker ordinarie buss kl 08:27 från Lucksta och kommer tillbaka till skolan vid halv 2. Attmarhem ordnar lunchmacka och dryck till oss som vi tar med och äter efter föreställningen. Ta gärna med en frukt som vanligt.

Mobibblan kommer på onsdag men då är vi inte på plats. De som har böcker som ska lämnas tillbaka kan ta med dessa till skolan, så ordnar jag så att de blir återlämnade, annars får man lämna tillbaka på biblioteket själv.

Till veckan fortsätter vi med utvecklingssamtalen. Kommentarer i de olika ämnena finns på schoolsoft. Ni letar fram ämnesmatrisen och där kan ni läsa vad vi skrivit. Titta gärna igenom dessa innan samtalet!

Nästa vecka (v.7):

Måndag:

Tisdag:       Grej of the day-boken till skolan

Idrott/skridskor (gympakläder i reserv)

Onsdag:      ”Flickan och natten” på SVEAteatern

Torsdag:    Idrott/skridskor (gympakläder i reserv)

Fredag:

Hoppas att alla får en härlig helg med mycket mys!

/Jeanette


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *