Vecka 7

Hej!

Idag har vi jobbat med ”Vattnets kretslopp”. Vi har läst en saga om vattendroppen Valle, tittat på en film med Vattenmannen och Speed och läst en faktatext. Vi har gjort varsin bild av kretsloppet och skrivit en text.

Vi har också börjat med ”Vårt språkträd” idag. Vi har pratat om vilka släktingar och vänner vi har som pratar ett annat språk. Vi behöver lite hjälp eftersom det inte är så lätt att komma ihåg land och språk. Prata med era barn och skriv ner på en lapp för vi fortsätter med detta nästa vecka.

Kom ihåg att kommentera Grej of the day! Den finns här på bloggen!

Hälsningar från Alf: Nästa vecka börjar vi åka skidor på idrotten. Det är viktigt att skidor, stavar och pjäxor är märkta. Möjlighet finns att lämna utrustningen i uteförrådet på trähusets gård. Om vädret inte tillåter så idrottar vi inne. Därför ska det alltid finnas en påse med innekläder på skolan.

Nästa vecka blir det mycket uteaktiviteter, både tisdag och fredag är vi ute hela dagarna. På tisdag har åk 1-3 en friluftsdag med skidåkning och lek i soliga backen (ta inte med något att åka på, men gärna hjälm). På fredag anordnar åk 4-6 en OS-dag för åk 1-3 och då blir det skidor och skridskor för hela slanten.

OBS! Alla som har fritidsplats och inte har meddelat om onsdag nästa vecka när det är studiedag, måste göra det nu! Skicka sms eller ring: 070-1907046.

Nästa vecka (v.8):

Måndag:     Faddrarna kommer på besök

Tisdag:       Grej of the day-boken till skolan

Friluftsdag: ta med skidor och hjälm

Onsdag:      Studiedag=LOV för barnen

Torsdag:    Sv-läxa till skolan

Idrott/skidor (gympakläder i reserv)

Fredag:      OS med skidor och skridskor

En härlig helg önskar jag er alla!

/Jeanette


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *